Ophav: Tkliwi nihiliści opanowujący pozycję dystansu

søndag den 22. januar 2012

Prostitutionsdebat

ExproBloggen tænker:

Nøj, hvor er det træls, tungt, sort, ja næsten opslidende, at debattere prostitution.
Nu har jeg så alligevel gjort det mange år. Og stadig.

Hvad værre er, så ser det ser ud til, at myterne og den manglende viden om, hvad prostitution er - 
og hvilke typer mennesker prostituerede er - har fundet solidt indpas.
Det ses bl.a. i sproget.
Nu kaldes prostitutions miljøet for branche. Lyder næsten som tekstil-branche. Eller fødevare-branchen, hva? Det at have vagter på bordellet eller i escortbureauet kaldes for et erhverv.
Og at ligge på lagnet, hedder sexarbejder.
Med andre ord, så er vi nu der, hvor vi sprogligt anerkender dét, at være i prostitution, for at være et helt legitimt arbejde. Intet mærkeligt i det, just another day at the office.
Burde det ikke være godt? Næeh, det synes jeg ikke.
Synes det er helt vildt tragisk.

For jeg vil så nødig, at en krop skal kunne sælges. Hverken i dele eller i eet stykke.
Jeg bryder mig ikke om den adskillelse, der tænkes mellem krop og sind. At man kan købe sig et stykke krop, der skal gøre nogle seksuelle tjenester, mod en aftalt betaling. Og at det er helt uskadeligt og praktisk for alle. Jeg bryder mig heller ikke om, at sidestille de skader kassedamen får i Netto, med de skader den prostituerede får, ved at ligge på lagnet/på bilens bagsæde/ nærmeste baggård.

Jeg er også inderligt ked af at tænke på, at en legitimisering af prostitution som et erhverv, indbefatter erhvervspraktik for mine børn eller jobhenvisning fra Jobcentret.

Og så synes jeg, at debatten er særdeles tung. Fordi; hvis man ikke opfatter det som et udtryk for kvinders ligestilling og det danske frisind, at kvinder kan sprede ben for penge, så er man snerpet, moralist, frigid, lesbisk, puritansk, hattedame. Eller som jeg, frelst eller i kraftig søgen efter at frasige sig selv ansvar for sin fortid.

Det er lige som når man vil debattere pædofili og incest. Wow! Det er meget vanskeligt at blive hørt, for dét man mener. I stedet bliver man hørt for alt det, modtagers egne projektioner. De bliver i den grad fyret af!
Noget som jeg vist kommer til at skrive om igen og igen. Både her, og der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar