Fra Socialminsteriets gamle vejledning (2001):
"Der kan være personer, der har brug for (...) kontakt til en prostitueret. Hjælpepersonen må i nogle tilfælde følge personen til den prostituerede. Det kan også være relevant, at hjælpepersonen har en samtale med den prostituerede for, sammen med personen, at formidle ønsker, sørge for at der er afsat tid nok etc."
Fra Socialministeriet nye vejledning:
"I enkelte tilfælde oplever fagpersoner, at en borger udtrykker ønske om hjælp til at tage kontakt til en prostitueret. Fagpersoner har ikke pligt til at formidle en sådan kontakt."
Kommunalt ansatte handicaphjælpere har ikke pligt til at hjælpe handicappede med at gå til en prostitueret.
Det fastslår Socialministeriet i en ny vejledning om, hvordan kommunale medarbejdere bør hjælpe handicappede med deres sexliv.
Den gamle vejledning fra 2001 har skabt debat, fordi den lagde op til, at pædagoger og medhjælpere kunne give forskellige former for hjælp til handicappede, der gerne ville benytte prostituerede.
S: Hjælp er ikke offentlig opgaveMed den nye vejledning er alle afsnit med konkrete hjælpeforslag fjernet. Til gengæld står der tydeligt, at fagpersoner ikke har pligt til at hjælpe med købesex.
- Jeg synes, at det er fremragende, at vi endelig har fået ændret vejledningen, for det er ikke det offentliges opgave at hjælpe med kontakt til prostituerede, siger Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff.
- Jeg betragter prostitution som et stort socialt problem. Borgere med handicap skal selvfølgelig have hjælp med deres seksualitet, men det må ikke ske på bekostning af andre borgere, fortsætter han.
Det er op til den enkelte kommune, om man vil nedlægge et desideret forbud mod at de ansatte hjælper med kontakt til prostituerede.